Paltamo Golf ry:n Eero Väisänen 90 vuotta: lämpimät onnittelut!

Golf on hyvän kunnon, virkeän mielen ja sosiaalisen hyvinvoinnin salaisuus!


”Golf on antanut niin paljon, että sitä on vaikea kuvata. Ei jää yksin kun saa tavata ihmisiä golfkierroksen merkeissä. Alan kylläkin kuulua seniorigolfareiden joukkoon varmaan viimeistään nyt”, sanailee hyväntuulinen Paltamon golf ry:n perustajajäseniin kuuluva Eero Väisänen 90-vuotis syntymäpäivänsä kynnyksellä.


Eero Väisänen aloitti golfin Kajaanissa pian sen jälkeen, kun hän yrittäjänä jäi pois työelämästä 55 vuoden iässä. Hän kertoo tuolloin kaivanneensa ohjelmaa ja tekemistä, ja niinpä mökin rakentamisen jälkeen kaverin houkuttelema tuli green card suoritettua 1988. Omien sanojensa mukaan hän hurahti golfiin täysin ja kertoo, että kipinää riittää edelleen aina, kun vaan vointi sallii. Eero on ollut yksi keskeisistä toimijoista, kun Paltamon luonnonkaunis kenttä vuonna 1991, vielä tuolloin 13-reikäisenä, avattiin. Seuran hallitusjäsenyyttä kertyi aikanaan 16 vuotta ja seniorigolfareita hän on vetänyt seurassaan reilun 10 vuotta.


Golftasoitus (hcp) on ollut parhaimmillaan 12.8 ja edelleen peli kulkee noin hcp 25 tasolla. Aiempina vuosina kenttää tuli kierrettyä noin 100 kertaa vuodessa ja viime vuosinakin vielä jopa 40 kierrosta kaudessa. 87 - vuotiaaksi asti Eero pääosin pelasi kävellen, mutta taipui hankkimaan golfauton muutama vuosi sitten. Hänen golfautollaan voikin ajaa kotiovelta ensimmäiselle tiiauspaikalle. Pelikaveriksi on Eeron mukaan kelvannut aina kuka vaan, vaikkakin nykyjään tuntuu, että on mukava pelata suunnilleen samantasoisten pelikavereiden kanssa. Kilpailuvietti on laantunut, ja vaimon kuoleman jälkeen golf on merkinnyt mitä suurimmassa määrin elämän sisältöä ja vireänä pysymistä. Tätä lajia kun ei hänen mukaansa kukaan koskaan opi täydellisesti - ja sehän se kiehtoo!


Nuoria hän on aina kaivannut lajin pariin enemmän ja toteaakin, että kaikenlaista on Kainuussakin aina yritetty ja viritetty kannustimiksi, mutta tilanne ei ole juurikaan parantunut kuin joskus hetkellisesti. Eero arvelee, että koko Suomea ajatellen golfin harrastaminen ja kilpagolfkin kiinnostavat nyt enemmän nuorempiakin ja hän uskoo, että myös suomalaiset kilpagolfarit maailmalla lisäävät kiinnostusta lajin pariin.
”Minä jatkan niin kauan kun pystyn – niin kauan, kun pystyn tiiauspaikalle asettumaan”, vakuuttaa Eero Väisänen.

Kirjoittaja: Anne Vierelä, Paltamon Golf ry:n hallituksen jäsen


90-vuotiaalla vielä pallo lentää

Kakkukahvit klubilla 20.8.2024